Yhtiöstä Toimitus Maksaminen Takuu Ota meihin yhteittä
Filters

polkupyörät


Naisten ja miesten polkupyörät - Polkupyöriä kaikille

Velomania on polkupyörien verkkokauppa Helsingissä, johon luotetaan, ja joka toimittaa polkupyörät koko Suomeen. Yrityksemme tarjoaa laajan valikoiman parhaimpien eurooppalaisten merkkien polkupyöriä edullisilla hinnoilla. 

Polkupyörä sen nykyisessä muodossa on peräisin 1800-luvun lopulta. On kulunut hieman yli 100 vuotta, mutta tuntuu ikään kuin polkupyörät olisivat aina olleet olemassa. Pyöräilijöitä tapaa sekä kaupungin kaduilla että maaseutupoluilla. Sitä käytetään mielellään sekä työmatkoihin että vapaa-ajalla, kuntoilemiseen tai uusien liikuntatapojen omaksumiseen.

Tuotteemme on jaettu 5 luokkaan

  • maastopyörät – jotka on tarkoitettu maasto-ajoon, vahvat ja kestävät polkupyörät useilla vaihteilla ja vahvoilla jarruilla, renkaat on kehitetty pärjäämään maastossa ja iskunvaimentimet ovat erinomaisia;
  • citypyörät (naisten pyörät) – joilla on hyvä ajaa kaupungin tasaisilla kaduilla; tämäntyyppisiä pyöriä on myynnissä hyvin erilaisessa muodossa alkaen taitettavista malleista arvokkaisiin kaupunkipyöriin;
  • hybridipyörä – niiden pyörien ominaisuudet ovat edellisen kahden mallin kaltaisia, tämän vuoksi sopivat hybridipyörät sekä maasto- että kaupunkiajoon;
  • ВМХ (temppu)-pyörät – tarkoitettu hyppyihin, spineihin, voltteihin jne. sekä extreme-urheiluun, niitä käytetään myös cyclocrossiin ;
  • Lasten pyörät – valikoimassamme on useita polkupyöriä, joiden pyöräkoot ovat lapsille sopivia - 12 - 24 tuumaa.

Tarpeet ja toiveet ovat hyvin erilaisia, tämän johdosta on sivuillamme tarjolla myös näin paljon erilaisia pyöriä. Jokainen voi toiveensa mukaan valita juuri sellaisen mallin, mikä vastaa hänen tarpeitaan. Valikoimassamme ovat jatkuvasti sekä harrastaja- että ammattilaisten polkupyörät, lapsille ja aikuisille sekä edulliset että kalliit pyörämallit.

Kotiin toimitus

Tämä on erittäin helppoa – tarjoamme KAIKKIEN TAVAROIDEN KOTIIN TOIMITUSTA koko Virossa.

Tarjoamme asiakkaalle mahdollisimman pyörien toimitusta. Tämän johdosta käytämme kumppanina kuriiriyrityksen DPD palveluja.

Jos olet tehnyt tilauksesi ennen klo 10:00, toimitetaan polkupyörä sinulle seuraavana päivänä. Jos tilaat pyörän klo 10:00 jälkeen, saat oma tilatun pyörän kahden seuraavan työpäivän sisällä. Polkupyörät toimitetaan sinulle itse määräämäsi aikana. Toimitamme tilatun tavaran kotiin tai toimistoon klo. 18:00 saakka. Jos valitset Predict palvelun, ilmoitamme sinulle 3 tuntia enne kuriirin saapumista siitä puhelin- tai sähköpostiviestillä.

Miten valita polkupyörä


Jokainen, joka suunnittelee polkupyörän ostoa, kohtaa yleensä valinnan hankaluuden, varsinkin, jos suunnittellet polkupyörän ostoa verkkokaupasta.  Tässä artikkelissa tarkastelemme polkupyörien pääasiallisia tyyppejä ja ominaisuuksia, jotka auttavat sinua tekemään ostopäätöksen, ja säästävät sinua epämiellyttäviltä yllätyksiltä.

Kaikkein tärkein muuttuja on polkupyörän oikea koko suhteessa sinun pituuteesi. Jos arvioit tämän muuttujan oikein, voit iloiten ja mukavasti ajaa millä tahansa polkupyörällä. Seuraavassa askeleessa sinun täytyy määritellä, minkä tyyppiselle ajolle ja tienpäällysteelle haluat hankkia polkupyörän, sillä tämä kaventaa huomattavasti valinta-aluettasi - esimerkiksi maantiepyörä ei sovi ajoon rosoisella alueella, koska se ei yksinkertaisesti ole siihen tarkoitettu, ja lisäksi tämän muuttujan arviointi säästää sinut tarpeettomalta rahankäytöltä, kuten iskunvaimennetulla takapyöräntuennalla varustellun pyörän lisämaksulta, jos aiot ajaa vain sileillä kaupunkiteillä.

Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta polkupyörällä ajosta, sinun on parasta aloittaa oppiminen yksinkertaisesta yksivaihteisesta polkupyörästä. Niin voit keskittyä tasapainon säilyttämiseen, jne. Sellaiset polkupyörät eivät vaadi lisäasetuksia tai erityishuoltoa. Sen jälkeen, kun olet määrittänyt, missä ja miten tulet pyöräilemään, tarkastellaan seuraavaksi polkupyörätyyppejä, jotka sopivat eri ajotyyppeihin mahdollisimman mukavasti. 

Polkupyörätyypit

Maastopyörä (MTB)

Yksi laajimmin levinneistä ja universaaleimmista polkupyöräperheistä. Tällaisella polkupyörällä voi liikkua yhtä helposti sekä kaupunkiteillä että niiden ulkopuolella. Tosin jo itse nimi tekee selväksi, että niiden pääkäyttötarkoitus on ajo huomattavan rosoisella maaperällä, vuoristopoluilla, ja niin edelleen. Niillä on vahvistettu rakenne, iskunvaimentimet (edessä ja takana), sekä leveät renkaat, joilla on selkeästi erottuva kulutuspinta. Tällainen polkupyörä ei pysty yltämään suureen nopeuteen maantiellä. 

Maastopyörät jakautuvat käyttötarkoituksen perusteella muutamaan alatyyppiin:

Downhill (DH, alamäki). Vuorilta alamäkiajoon tarkoitetut polkupyörät ovat malleja, joilla on kahden pyörän jousitus ja todella lujat rungot, pitkät haarukat ja takapyörän tuenta 200-240 mm liikkeellä. Tämäntyyppisille malleille voimakkaat levyjarrut ovat pakolliset. Tällaisten pyörien päätehtävänä on kestää vaikeilla reiteillä suurilla nopeuksilla liikkumisesta koituvat kuormitukset. Ajo suoritetaan ainoastaan mäeltä alaspäin, siksi sillä on useimmiten vain yksi suuri eturatas. Tällaisella polkuoyörällä on äärimmäisen epämukavaa liikkua sileällä pinnalla tai nousta vuorelle. Polkupyörä painaa 20 kg tai enemmän. Rungon monimutkainen rakenne ja suuret vaatimukset luotettavuutta kohtaan selittävät niiden huomattavan kalliin hinnan. 


Maastoajo (eng. cross-country) — ajo epätasaisessa maastossa, jossa on laskuja, pitkiä nousuja, nopeita ja teknisiä osia. Reittiin kuuluu sekä luonnollisia että keinotekoisia esteitä. Maastoajoon käytetään yleensä luja- ja kevytrunkoista maastopyörää (yhdellä tai kahdella jousituksella), jossa on kontaktipolkimet, jotka mahdollistavat pyöräilijän jalan kiinnityksen, sekä levyjarrut tai vannejarrut. 


Freeride (eng. — vapaa ajo) on ajotyyli, joka pitää sisällään polkupyörällä ajon monimutkaisilla, joskus  keinotekoisesti rakennetuilla reiteillä, joissa käytetään luonnon luonnollisia ja keinotekoisia esteitä. Tähän ajotyyliin käytetään lujarunkoisia maastopyöriä, joilla on suuriliikkeiset etu- ja takajousitukset sekä voimakkaat levyjarrut. Freeride-reitteihin kuuluu jopa 10 m korkeiden jyrkkien rinteiden ylittäminen, hypyt suurella nopeudella, ja liikkuminen kapeilla, mutkikkailla poluilla, jotka on rakennettu jyrkille rinteille tai pikkusilloille. 


Lopuksi vielä "yleiskäyttöiset" polkupyörät (eng. all-round MTB). Keskihintaluokkaiset ja kaikkein levinneimmät maastopyörät. Nämä mallit on tarkoitettu maltillisen agressiiviseen ajoon teillä ja maastossa, ja ne sopivat suurimmalle osalle polkypyöräharrastajista, jotka ajavat omaksi ilokseen tai käyttävät sitä liikennevälineenä. Suurimmaksi osaksi nämä ovat hardtail:ejä, jotka takaavat suhteellisen korkean ajoasennon, joka ei kuormita paljon käsiä. On malleja sekä miesten suljetulla rungolla että naisten avoimella rungolla. Yleensä näissä on varattu mahdollisuus lisävarusteiden, kuten lokasuojien, tarakan, seisontatuen, jne. asennukseen.

Maantiepyörä

Tällainen polkupyörä on rakennettu nopeaa ajoa varten hyvillä asfalttiteillä. Muista polkupyörätyypeistä sen erottaa ohjaustangon erityinen rakenne  (niinsanotut "lampaan sarvet"), jotka mahdollistavat otteen muuttamisen; matala, venytetty ajoasento aerodynamiikan parantamiseksi; vaihteet matalilla välityssuhteilla, kevyt, mutta kova runko, ja kapeat korkeapaineiset renkaat. Iskunvaimennusjousituksia näissä ei käytetä niiden suuren painon sekä aktiivisessa poljennassa tapahtuvan energiankulutuksen takia.

Kaupunkipyörä

Tarkoitettu mukavaan, kiireettömään ajoon asfalttiteillä. Sillä on korkea ajoasento, mikä vähentää käsien rasitusta, ja se mahdollistaa suorassa asennossa istumisen ilman jännitteen tuntemista. Myös leveä satula edesauttaa rentoutumista. Tällaisen polkupyörän erottavat sen suuret pyörät (28'', 622 mm), keskipaksut renkaat, ja yleensä poljinjarrut. Settiin kuuluvat yleensä lokasuojat, tarakka, erilaiset hyödylliset ominaisuudet, ja jopa sähkövarusteet. Niitä ei tarvitse erityisemmin huoltaa, sillä kaikki eniten kuluvat mekanismit ovat piilossa sisäpuolella. Lisäksi valmistajat usein asentavat ketjusuojan ja suojan, joka estää jalkojen joutumista pyörien pinnoihin. Kaupunkipyörien lajikkeita on paljon - on erikoisia lastenrattailla täydennettyjä rakenteita, laitteita portaissa ajoa varten, jne.  – kelle miten on mukavin. Rento, hiukan mahtipontinen chopper ja glamourinen cruiser ovat juuri tätä lajia.

BMX

Polkupyörämotocross tai BMX (eng. Bicycle Motocross tai Bicycle Moto eXtreme) — on yksi polkupyöräurheilulajeista, johon käytetään samannimistä polkupyörätyyppiä. Nämä polkupyörät ovat kooltaan todella kompakteja, "lasten" pyörien kokoisia, eikä niitä ole tarkoitettu ajoon, vaan eri temppujen suorittamiseen ja kilpa-ajoon erityisillä kentillä, joilla on keinotekoisia esteitä. Sitä varten se on varustettu 20-tuumaisilla pyörillä, joissa on 48 pinnaa, pegeillä (erityiset kiilat pyörien akseleiden päässä), ja erityismekanismi mahdollistaa ohjaustangon kääntämisen yhteen suuntaan ilman jarruköysien kiertämistä.