Yhtiöstä Toimitus Maksaminen Takuu Ota meihin yhteittä

Pyöräsi jarrut tarvitsevat huoltoa

bigstock-Cyclist-Checks-Brake-Wheel-Of--67070200.jpgSen lisäksi, että huollatat niitä, on hyvä säännöllisesti vilkaista jarruvaijerien kunto silmämääräisesti. Ajallisesti tämä vie vain muutaman sekunnin, mutta myöhempi hyöty on valtava.
Kaikkein viisainta olisi vaihtaa jarruvaijerit kerran vuodessa. Vaijeria vaihtaessa tulisi jättää siihen riittävästi pituusvaraa, jotta polkupyörän ohjaustangon voi vaivattomasti kääntää takaisin normaaliasentoon.
Vaijerin ulkoiseen voitelemiseen voi käyttää esim. SG-85 -spraytä. Se pitää vaijerin liukkaana ja auttaa pitämään kosteuden poissa.

Jarrut

Polkupyörän jarrupalat on tarkastettava säännöllisesti; onko niiden pinnalle ilmestynyt pieniä läikkiä. Nämä läiskät tulee huolellisesti poistaa pienen puikon avulla. Urat voi myös puhdistaa, että palojen vedensietokyky paranee.
Paloja vaihtaessa ei kannata hankkia kaikkein halvimpia jarrupaloja. Jos palat on kiinnitetty pienellä ruuvilla, tulisi sitä voidella pienellä määrällä rasvaa ennen kiristämistä. Tämä helpottaa ruuvin uudelleen poistamista myöhemmin.
Polkupyörien jarrupalat täytyy vaihtaa oikeassa asennossa; varmista, että ne eivät liiku pois vanteelta puristaessa.

Öljyn lisääminen

Polkupyörien hyvä jarrutuskyky perustuu siihen, että kummankin jarrusatulan kaikki kääntöosat toimivat sujuvasti ja yhdessä. Jarrusatuloiden nivelkohtia tulisi öljytä. Tämä voidaan tehdä irrottamatta polkupyörän etujarrua, mutta polkupyörän jarrun alle täytyy laittaa pahvipalanen, että öljy ei päädy renkaan päälle tai vanteeseen.

Levyjarrut

Levyjarruja täytyy puhdistaa säännöllisesti; myös jarrupalojen kuluminen täytyy tarkistaa. Tämä vaatii sekä aikaa että oikeita työkaluja, mm. teräväkärkisiä pihtejä palojen irrottamiseksi kotelosta, palojen paksuus on tarkastettava (parhaiten noin 2 mm) ja palat on huolellisesti vaihdettava. Uusia paloja paikalle asentaessa ja kiristäessä on ne säädettävä niin, että myös levyt voi sujuvasti vaihtaa.