Yhtiöstä Toimitus Maksaminen Takuu Ota meihin yhteittä

Pyörän pesu

Pese pyöräsi kevyesti painepesurilla, jotta liikkuvat osat eivät menisi jumiin.

Pikaohje

velowash-3.full_.jpgPese pyöräsi nopeasti ja kevyesti painepesurilla, jotta liikkuvat osat eivät jumiutuisi.

1. POISTA LISÄVARUSTEET

On olemassa kausia, jolloin pyöräily saattaa olla todella rapaista touhua. Tällöin painepesusta voi olla suuri apu. Poista kuitenkin ensin pyörästä kaikki lisävarusteet kuten vesipullo, pumppu, pyörätietokone jne. Keskity osiin, jotka on helppo puhdistaa eli renkaat ja runko. Älä pese paineella keskiötä tai ohjainlaakereita.

2. PUHDISTA PÄÄLINJAT

Pese tärkeimmät osat ja käytä tarvittaessa lian poistamiseen myös pientä harjaa ja liinaa. Suihkuta vettä pitkin pyörän pintaa, ylhäältä alas (ei sivuilta) ja edestä taaksepäin kiinnittäen erityisesti huomiota vanteisiin ja renkaisiin. Käytä tilaisuus hyväksi ja tarkista myös kaikki mahdolliset kulumat.

3. PESE RAUHALLISESTI

Puhdista seuraavaksi kampisarja rasvanpoistoaineella. Jos käytät käsisuihketta, voit lisätä rasvanpoistoaineen, esim. Fenwicks F1 pesuliuokseen. Pidä paine alhaisena ja tarvittaessa peukalo letkulla – näin et riko tiivisteitä etkä liuota laakereita. Voi levittää rasvanpoistoaineen pyörälle myös harjalla ja huolehtia siitä, että puhdistat kampisarjan hammaspyörät molemmilta puolilta – edestä ja takaa.

4. SEURAA TILANNETTA

Ketjun ja kampisarjan puhdistamisen jälkeen, kytke päälle hienopuhdistustila ja poista rasvanpoistoaineen jämät huolellisesti. Näin vältät pitkälä aikavälillä syntyvän ruostumisen. Tarkista taas koko runko, ettei mihinkään ole kerääntynyt vettä, ja kuivaa metalliosat rätillä ennen poistettujen tarvikkeiden asentamista paikoilleen. Lopuksi voitele liikkuvat osat.

5. TEE PIENI KIERROS

Tee painepesun jälkeen pyörällä pieni kierros, jotta liikkuvat osat eivät jumiudu. Näin estät veden kerääntymisen laakereihin – kaikenlainen vesi voi aiheuttaa ruostumista. Tarkista pyöräsi vielä kerran ja pyyhi mahdolliset vedet pois.

Olethan huomannut, että verkkokaupastamme voit ostaa edulliset naisten citypyörät.