Yhtiöstä Toimitus Maksaminen Takuu Ota meihin yhteittä
Miten lapselle valitaan polkupyörä oikein? 14.08.2017

Miten lapselle valitaan polkupyörä oikein?

Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten lapselle valitaan polkupyörä.

Polkupyörän valinnassa tulee ennen kaikkea ottaa huomioon se, että merkittyjen ikien ja pituuksien tarkoitus on helpottaa pyörän valintaa. Sinun tulee vakuuttua siitä, että pyöräily on turvallista. Erityisen ajankohtaista se on pienten, 12- ja 16-tuumaisten polkupyörien osalta.

Ensimmäiset kokemukset pyörällä ajosta lapsi voisi saada polkimettomalla potkupyörällä, jolla hän oppii säilyttämään tasapainoa ja tottuu pyörän keinumiseen ajon aikana.

12-tuumainen lasten pyörä – minun ensimmäinen polkupyöräni

Kaikkein pienimmissä polkupyörissä ei ole vaihteita ja ne on yleensä varustettu apupyörin, joita lapsi käyttää tasapainon säilyttämiseen. Joissakin malleissa apupyörät eivät kosketa maata, joka antaa lapselle psykologista tukea tasapainon säilyttämisessä. Normaalivarustukseen kuuluvat myös ketjusuojus ja etu- ja takajarrut. 

16-tuumainen lasten pyörä - MINI

Seuraava polkupyöräluokka on tarkoitettu 3-4 -vuotiaista 6-7 -vuotiaisiin. Näiden pyörien varusteet eroavat 12-tuumaisten pyörien varusteista vähän. Ero on vain koossa. Koska tässä iässä lapset ovat tavallisesti aktiivisempia ja taipuvaisia hurjastelemaan, suosittelemme ehdottomasti ostamaan kypärän ja käsineet, jotka suojaavat lapsia vakavilta vammoilta.

20-tuumaiset polkupyörät 6-9 -vuotiaille lapsille

Nämä polkupyörät sopivat 110–130 cm pituisille lapsille. Pyörissä on monta vaihdetta ja vaihdevipu on ohjaustangon oikealla puolella. Etujarru kuuluu vakiovarustukseen, torpedo-tyyppistä takajarrua ei välttämättä ole. Siten 20" polkupyörää ostettaessa tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota polkupyörän laatuun ja valita vain tunnettu tavaramerkki.

24-tuumaiset polkupyörät teini-ikäisille

Tähän luokkaan kuuluvat polkupyörät muistuttavat jo aikuisten pyöriä. Niissä on aina joustava etuhaarukka ja vaihteet. Varmistu pyörää ostaessasi siitä, että lapsesi ulottuu käyttämään vaihteita. Jos lapsi ojentaa kääntymisen yhteydessä kätensä täysin suoraksi, pyörä on hänelle iso. Lapselle tulee myös selvittää, mitä etu- ja takajarrut ovat ja suositella häntä käyttämään aina takajarrua. Opeta lapselle myös vaihteiden käyttö niin, että se on hänelle selvää.