Yhtiöstä Toimitus Maksaminen Takuu Ota meihin yhteittä

KEHITY EDISTYNEEKSI PYÖRÄILIJÄKSI

Fly.jpg

PAALUPAIKKA 

Yksi pyöräilijän tärkeimmistä taidoista on laaja näkökenttä. Oikeisiin paikkoihin katsominen oikeaan aikaan tekee kaupunkipyöräilystä turvallista. Tämä taito on olennainen myös liikenteen seassa ajamisessa. Yritä olla arvattava ja sijoita itsesi näkyvästi paikkoihin, joissa autokin olisi. Siirry pyöräillessä kohtaan, josta pystyt näkemään toisen kulkuneuvon sivupeilit ongelmitta, vaikka tämä tarkoittaisi etäisyyden ottamista. Kun näet peilit, näkevät he myös sinut – ainakin teoriassa.

LÖYDÄ PAIKKASI

Milloin käyttää ja milloin jättää huomiotta pyörätiet, on yksi tärkeimmistä taidoista osata. Esimerkiksi moottoripyöräilijä, joka on juuri poistumassa pienemmältä tieltä ja katselee oikealle, jättää normaalin pyöräilijän usein huomiotta. Myös kävelijät ja muut katujen esteet voivat haitata näkyvyyttä. Löydä itsellesi sopiva paikka. Kun ohitat pienempiä teitä, jätä pyöräkaista ja aja lähempänä keskilinjaa. Vaarallisilla teillä pyri löytämään näkyvä reitti, jolta sinun on mahdollista nähdä kauas eteesi.

OPI LINJASI

Me käytämme National Cycling Training Standards -ohjeita mallina omalle harjoittelullemme, mutta emme suosittele seuraamaan tiukkoja harjoittelusääntöjä. Jokainen pyöräilijä ja tilanne ovat erilaisia. Yksi helppo harjoittelumuoto on suoraan ajaminen. Se ei ole niin helppoa, kuin miltä se kuulostaa. Aja valkoista tai keltaista suoraa linjaa pitkin rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä. Tämä harjoitus parantaa ajokontrollia ja tasapainoa. Hidasta vauhtia ja harjoittele erilaisia tekniikoita, kuten taaksepäin katsomista ja merkkien antamista.

HUOMAA VAARAT

Yksi kehittyneen pyöräilijän tärkeimmistä ominaisuuksista on taito tehdä itsestään näkyvä muille tienkäyttäjille. Seiso pystyssä parkkipaikoilla ja ruuhkassa käyttäen samalla ääntäsi. Muiden käytöksen ennakointi on toinen tärkeä pyöräilijän ominaisuus. Kun lähestyt parkkeerattuja autoja, varo avautuvia ovia vaihtamalla pyöräilylinjaasi kauemmaksi. Muista kuitenkin keskittyä samalla vastaantuleviin autoihin ja pitää yllä katsekontaktia ympärilläsi olevien autoilijoiden kanssa.